Hotel
La Merveilleuse

Welkom bij hotel "La Merveilleuse by Infiniti Resorts"

Het wonderbaarlijke, het verbazingwekkende, stuk voor stuk synoniemen voor ‘La Merveilleuse’.

Ontdek een unieke plek waar verleden en heden een prachtige harmonie vormen, waar traditie niet wijkt voor luxe en gastvrijheid tot het hemelse wordt verheven.

La Merveilleuse
by Infiniti Resorts

Vanuit het hotel hebt u een uniek zicht op de Maas en op de stad Dinant met haar imposante Citadel en rots Bayard. Een domein vol hartelijkheid, rust, met ongekende mogelijkheden.

The hotel consists of 2 buildings, on the one hand the old monastery building with the catering area and where Maison Leffe is located. On the other hand, the New building where 12 recently renovated rooms are located.

Een uniek slotklooster.

Authentiek.

Stijlvol omgetoverd.

La Merveilleuse imponeert. Eind 19de eeuw vestigden zich hier al nonnetjes in wat vandaag een majestueus neogotisch complex is.

De ligging op deze hoogte is uniek: het slotklooster biedt een panoramisch zicht op het centrum van Dinant, een charmant en gezellig stadje met mooie architectuur.

Leffe Truck & Terrace

Vanuit onze elegante zitruimte een drankje nippen, of liever een pintje aan de toog? Alles kan, niets moet.
Bij mooi weer serveren wij u vanuit onze Leffe Foodtruck die op het terras geparkeerd staat.

Ons terras is onze grootste troef, met uniek zicht op Dinant kan u hier gerust een namiddagje vertoeven en van de Ardense buitenlucht genieten.

Vanuit de truck serveren wij u alle Leffe specialiteiten & andere drinks, alsook een aantal bits & bites.

Het terras is ook toegankelijk voor niet - hotelgasten.

 

La Merveilleuse?

De naam “La Merveilleuse” slaat niet op het gebouw maar is de naam van de site die gekenmerkt is door een gigantisch ondergronds grottencomplex (met o.a een wandelgang van 6 km met 3 grote zalen). Dit grottencomplex is pas ontdekt in 1904 bij de aanleg van een spoorlijn.

Maison Leffe

Biermuseum van Leffe met proeverij gelegen in ‘’La Merveilleuse’’

Nadat Leffe zijn knowhow al bijna 8 eeuwen lang van generatie op generatie hebben doorgegeven, willen zij dit verhaal graag met u delen.

Een verhaal dat u kunt ontdekken in de kapel van het voormalig klooster.

Een verhaal dat al uw zintuigen zal prikkelen via interactieve belevingen, aanraakschermen en natuurlijk... een degustatie.

Tickets

Het Maison Leffe is dagelijks geopend.

Regular ticket: €12.00
Enjoy ticket: €14.95

"Waarom Dinant?"

Er zijn weinig plaatsen in de Ardennen met zo’n karakteristiek uiterlijk als Dinant. Alleen die skyline al: hoge herenhuizen, hogere kerk, nog hogere rotswanden en daar bovenop de citadel. Reden genoeg om naar het stadje aan de Maas af te reizen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

krijg toegang tot onze beste deals